Uçak Seyahati Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Seyahate Çıkmadan Önce Yapılması Gerekenler
Yeni bir şehirde keşfe çıkmak, turistik gezi gerçekleştirmek veya iş görüşmesine katılmak için yapılacak seyahatin planlaması, geçirilen zamanın kalitesini doğrudan etkilemektedir. Seyahat edilecek şehre uygun bir planlama yapıldığında problemlerin yaşanma ihtimali azaltılmakta ve alınan keyif kesintiye uğramamaktadır. Kötü ihtimalleri minimum seviyeye indirmek için seyahate çıkmadan önce yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.Seyahat Öncesi Hazırlık Nasıl Yapılmalıdır?
Seyahat esnasında ve sonrasında problem yaşamak herkes için istenmeyen durumlar arasında yer almaktadır. Bu tür ihtimallerden uzaklaşmak için seyahat öncesi hazırlık aşamasının doğru ve planlı şekilde tamamlanması gerekmektedir. Doğru bir seyahat planlaması ile şehri tanıma fırsatı elde ederek güzel anılar biriktirebilirsiniz.- Seyahat edeceğiniz şehri araştırın.
- Bilet ve konaklama rezervasyonlarınızı yaptırın.
- Mevsim şartlarına uygun kıyafetleri yanınıza alın.
- İhtiyaçlarınızı bavulunuza koymayı unutmayın.
- Yurt dışına seyahat edecekseniz vize işlemleri için son günleri beklemeyin.
- Eviniz ile ilgili önlemleri alın.
Uçak Yolculuğuna Giderken Yanımıza Neler Almalıyız?
Yolcular, uçak yolculuğu sırasında kabin/el bagajı ve kayıtlı bagaj haklarını kullanabilmektedir. El bagajı, yolculuk sırasında yolcunun yanında yer alırken kayıtlı bagaj uçağın arka kısmında bulunmakta ve seyahat tamamlanana kadar orada kalmaktadır. Uçak yolculuğunda el çantasına yanınızda bulunmasını istediğiniz eşyaları koymanız gerekmektedir. Gözlük, kitap, kıyafet ve reçeteli olmak kaydı ile ilaçlar el çantasına konulabilmektedir. Uçak yolculuğunda el çantası için tıpkı diğer bagajda da olduğu gibi sıvı sınırlaması bulunmaktadır.Bebekli Yolculuk Yaparken Yanımızda Neler Bulunmalıdır?
Bebekli uçak yolculuğu sırasında ebeveynlere mama taşıma hakkı sunulmaktadır. Ancak mama miktarı, bebeğin uçakta geçireceği zaman miktarında tüketebileceği kadar olmalıdır. Seyahat öncesinde bebeğin tüketebileceği mama miktarı ayrı bir kaba alınmalı ve kabin görevlilerine gösterilmelidir. Mama taşıma hakkı bebekli uçak yolculuğu için istisnai durum olarak tutulduğundan güvenlik görevlileri tarafından mamayı tatmanız istenebilmektedir.Bebekli uçak yolcuğu yaparken yanınızda bebek bezi ve yedek kıyafet bulundurabilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz altını ıslattığında veya mama yerken üzerini kirlettiğinde hızlı şekilde müdahale edebilirsiniz.